Curry indian cu pui
Această reţetă este perfectă pentru cei care mănâncă condimentat.
Ingrediente:
1 piept de pui mare 1 lingură ulei 2 cepe mari 1 lingură ghimbir proaspăt, tocat mărunt sau ras 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguriţe pudră de curcuma 1 linguriţă praf de curry 350 ml pulpă de roşii 250 ml lapte de cocos 5 cuişoare 3 seminţe de cardamon 1 baton de scorţişoară sare piper
Pentru sosul marinat:
200 ml smântână
2 linguri zeamă de lămâie
1 praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron smântâna cu zeamă de lămâie şi praful de scorţişoară. Se porţionează pieptul de pui, se pudrează cu puţină sare şi se aşază în sosul de smântână, având grijă să fie bine acoperit. Se lasă la marinat circa două ore. Se scoate carnea din sos, se scurge de sosul în care a fost marinată şi se prăjeşte în uleiul bine încins, pe toate părţile, având grijă să nu se rumenească, apoi se scoate deoparte. În locul cărnii, se călesc ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit şi ghimbirul mărunţit. Când încep să-şi schimbe culoarea, se adaugă pudra de curcuma şi de curry. Se reintroduce carnea, se adaugă pulpa de roşii, laptele de cocos, cuişoarele, seminţele de cardamon, batonul de scorţişoară, sare şi piper, după gust şi se lasă la fiert, circa 20 de minute, la foc mic.
Se serveşte cald!