Desert asortat

desert 1 jpeg

Delectează-te cu un desert estival asortat cu îngheţată, de-a dreptul savuros. Iată ce uşor se prepară!

Ingrediente:

Pentru blat: 100 g unt, 100 g zahăr tos, 3 ouă, 100 g făină, 1 fiolă esenţă de vanilie, un praf de sare

Pentru îngheţata de zmeură: 400 ml smântână, ½ kg zmeură, 2 albuşuri, sucul unei lămâi, 100 g zahăr pudră, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru îngheţata de ciocolată: 8 ouă, 1 l lapte, 150 g ciocolată cu 70% cacao, 300 g zahă

Număr porţii: 2 Timp de preparare: 30 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Pentru blat amesteci untul cu zahărul până ce acesta se dizolvă complet. Baţi ouăle, cerni făina şi le adaugi peste unt, puţin câte puţin, în alternanţă cu făina, pe care o pui lingură cu lingură. Adaugi esenţa, sarea şi amesteci până la încorporarea completă. Torni aluatul în tava aragazului unsă cu puţin ulei şi o dai la copt 15 minute.

O scoţi şi o laşi să se răcească. Apoi, ungi cu puţin ulei interiorul unui castron, presari puţin zahăr pudră şi aşezi foaia de blat, pe care o de cuperi astfel încât să-ţi încapă perfect.

Prepari îngheţata cu zmeură amestecând fructele strivite cu smântâna şi sucul de lămâie. Baţi spumă cele două albuşuri, pui treptat zahărul pudră şi baţi în continuare până se topeşte.

Amesteci spuma de albuşuri cu compoziţia de smântână, omogenizezi şi torni amestecul în castron. Dai la congelator pentru o oră. În acest interval îngheţata va începe să se întărească şi astfel vei putea turna şi cealaltă îngheţată.

Pentru îngheţata de ciocolată, într-o crăticioară, spargi ouăle, adaugi laptele, ciocolata rasă şi zahărul.Pui vasul pe foc mic şi baţi bine compoziţia cu telul până se îngroaşă bine. Iei de pe foc şi laşi la răcit.

Torni amestecul de cacao peste îngheţata de zmeură şi dai din nou la congelator pentru 3 ore. Serveşti cu fructe şi cu un pic de zahăr pudră