Desert cremos cu lime şi lapte condensat

1 desert lime cremos shutterstock 1297043515 jpg jpeg

Lime are o aromă mult mai puternică şi mai proaspătă decât a lămâilor obişnuite. Un desert preparat cu acest fruct este revigorant şi deosebit. Încearcă acest deliciu cremos cu lime!

Fructul de lime este o sursă excelentă de elemente nutritive. 100 g de lime conţin carbohidraţi, fibre, proteine, vitamine din complexul B (B3, B5,  B2, B1, B6), vitamina A, E, minerale precum calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc şi aduce un aport de vitamina C de 29,1 mg, iar asta înseamnă 32% din doza zilnică recomandată.  În plus, este bogată în antioxidanţi. Acidul citric din fruct ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi, ar vitamina C din limetă previne anemia provocată de deficitul de fier din organism. 

Ingrediente

100 g biscuiţi digestivi 

300 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime) 

1 lingură zahăr pudră 

250 ml lapte condensat îndulcit (din conservă, pentru prăjituri) 

10 g gelatină 

50 ml lapte 

zeama de la 2 lime   

felii de lime, pentru decor 

frişcă bătută, pentru decor

mentă, pentru decor 

Pui gelatina la hidratat în 60 ml de apă foarte rece, 5 minute. Torni peste ea laptele clocotit şi amesteci până se dizolvă. Dai deoparte.

Mixezi smântâna rece cu zahărul pudră până devine frişcă, apoi adaugi laptele condensat şi amesteci uşor. Torni zeama de lime şi o încorporezi cu o spatulă, iar la final pui gelatina şi omogenizezi compoziţia.

Zdrobeşti biscuiţii şi îi pui în pahare sau cupe. Adaugi în fiecare pahar mousse, apoi dai desertul la frigider 2 ore. Decorezi mousse-ul cu frişcă, felii de lime şi frunze de mentă.

FOTO Shutterstock