Desert cu fructe uscate, reţeta de post

În zilele de post, îndulceşte-te cu un dulce delicios şi incredibil de uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru desert cu fructe uscate
300 g făină
200 ml ulei
50 g zahăr pudră
50 alune, măcinate
1 linguriţă scorţişoară
100 g smochine uscate
100 g curmale
100 g caise uscate
100 g prune uscate
50 ml rom
zeama de la 1 lămâie
50 g pesmet
2 linguri fulgi de migdale
1 zahăr vanilat
Cum se face desertul cu fructe uscate
Amesteci făina cu zahărul, uleiul, alunele şi scorţişoara. Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi cu folie şi îl dai deoparte, 1 oră. Pui fructele uscate într-un bol, torni peste ele romul şi zeama de lămâie şi le laşi aşa câteva minute, apoi le combini cu pesmetul. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei, şi îl dai la cuptorul bine încins, aproximativ 20 de minute. Îl umpli cu amestecul din fructe uscate, presari zahărul vanilat şi fulgii de migdale. Bagi din nou în cuptor, încă 15-20 de minute.