Desert cu fructe uscate, reţeta de post

Fig Dessert jpeg

În zilele de post, îndulceşte-te cu un dulce delicios şi incredibil de uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru desert cu fructe uscate

300 g făină

200 ml ulei

50 g zahăr pudră

50 alune, măcinate

1 linguriţă scorţişoară

100 g smochine uscate

100 g curmale

100 g caise uscate

100 g prune uscate

50 ml rom

zeama de la 1 lămâie

50 g pesmet

2 linguri fulgi de migdale

1 zahăr vanilat

Cum se face desertul cu fructe uscate

Amesteci făina cu zahărul, uleiul, alunele şi scorţişoara. Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi cu folie şi îl dai deoparte, 1 oră. Pui fructele uscate într-un bol, torni peste ele romul şi zeama de lămâie şi le laşi aşa câteva minute, apoi le combini cu pesmetul. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei, şi îl dai la cuptorul bine încins, aproximativ 20 de minute. Îl umpli cu amestecul din fructe uscate, presari zahărul vanilat şi fulgii de migdale. Bagi din nou în cuptor, încă 15-20 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg