Desert cu fructe uscate, reţeta de post

Fig Dessert jpeg

În zilele de post, îndulceşte-te cu un dulce delicios şi incredibil de uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru desert cu fructe uscate

300 g făină

200 ml ulei

50 g zahăr pudră

50 alune, măcinate

1 linguriţă scorţişoară

100 g smochine uscate

100 g curmale

100 g caise uscate

100 g prune uscate

50 ml rom

zeama de la 1 lămâie

50 g pesmet

2 linguri fulgi de migdale

1 zahăr vanilat

Cum se face desertul cu fructe uscate

Amesteci făina cu zahărul, uleiul, alunele şi scorţişoara. Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi cu folie şi îl dai deoparte, 1 oră. Pui fructele uscate într-un bol, torni peste ele romul şi zeama de lămâie şi le laşi aşa câteva minute, apoi le combini cu pesmetul. Aşezi aluatul într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei, şi îl dai la cuptorul bine încins, aproximativ 20 de minute. Îl umpli cu amestecul din fructe uscate, presari zahărul vanilat şi fulgii de migdale. Bagi din nou în cuptor, încă 15-20 de minute.