Desert cu mandarine

Crăciunul aduce mereu în casă mirosuri familiare, iar citricele sunt fructele perfecte pentru această sărbătoare. Iată un desert cu mandarine rapid, fresh, revigorant, care îţi va lăsa şi timp pentru familie.
Ingrediente
8 mandarine
50 g zahăr pudră
100 g iaurt grecesc (10 % grăsime)
150 g frişcă bătută
100 g ciocolată albă
8 pişcoturi
50 ml whisky
50 g ciocolată cu lapte
Descojeşti mandarinele, apoi la fiecare felie îndepărtezi pieliţa şi sâmburii. Păstrezi doar miezul pe care-l împarţi în bucăţi cât mai mici şi îl stropeşti cu whisky. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o laşi la răcit. Pentru cremă, amesteci iaurtul cu frişca, apoi încorporezi ciocolata topită.
Rupi pişcoturile în bucăţi. Pui în pahare un strat de pişcoturi, unul de mandarine, unul de cremă, din nou pişcoturi, mandarine, cremă şi, la final, presari ciocolată cu lapte rasă.
FOTO Shutterstock