Desert de post cu banane

Desert de post cu banane 2 jpeg

Dacă ai un eveniment special şi vrei să faci o surpriză familiei, deserturile de post cu banane pot fi o alegere excelentă. Postul nu înseamnă lipsa mâncărurilor delicioase, aşa că ţi-am propus două deserturi gustoase de post cu banane.

Desert de post cu banane – Tort cu cremă de banane

Ingrediente blat Desert de post cu banane: - 1 pahar apă minerală - 1 pahar zahăr - Jumătate pahar ulei - 1 pahar şi jumătate de făină - 1 lingură de gem - 1 lingură de pesmet - 1 lingură nucă măcinată - Jumătate de lingură bicarbonat stins cu lămâie - Esenţe, arome - 1 lingură de cacao

- 2 banane coapte bine

- 125 g margarină

- Jumătate cană zahăr pudră

- Coaja şi zeama de la 1 lămâie

- 6 linguri zahăr (sirop)

- 4 linguri apă (sirop)

Mod de preparare Desert de post cu banane:

Ingredientele pentru blat se pun într-un bol mare şi se amestecă până la obţinerea unei paste groase. Se pun în două forme de tort şi se lasă la copt la cuptorul pre încălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Bananele se stropesc cu puţină aromă de rom sau vanilie , se pasează cu furculiţa, se adaugă zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi margarina, care se bate spumă înainte. Se lasă la răcit puţin.

Blaturile se scot la răcit, se însiropează cu siropul călduţ. Se pune primul blat, care se unge cu cremă, se pune şi cel de-al doilea blat şi se acoperă cu restul de cremă. Se lasă la rece şi se serveşte cu poftă bună!

Desert de post cu banane – Banane caramelizate

- 3 banane

- Zahăr

- Ulei

- Făină

Mod de preparare Desert de post cu banane:

Se amestecă 4 linguri de făină cu apă. Bananele se taie în bucăţi de 2 cm, se dau întâi prin făină, apoi prin făina amestecată cu apă. Se prăjesc în ulei până prin o culoare aurie şi se storc de ulei, apoi se scot. Se caramelizează 3 linguri de zahăr, punând pe foc într-o cratiţă. Se trec bananele prăjite prin caramel, se scot repede şi se trec printr-un vas cu apă rece şi se servesc. Sunt absolut delicioase. Poftă bună!