Desert praghez

Prague Yeast Cakes with Strawberry Cream jpeg

Sutele de kilometri între Praga şi Bucureşti pot fi eliminate dacă încerci reţeta de prăjitură pe care noi ţi-o propunem astăzi în meniu.

Dificultate mică Preparare 110' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru blat

20 g drojdie

50 g zahăr

500 g făină

circa 250 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

1 vârf de cuţit cu sare

2 ouă

50 g unt

Pentru aluatul sfărâmicios

50 g făină

50 g zahăr

50 g unt

Pentru cremă

400 g căpşuni

4 linguri zahăr pudră

750 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe întăritor frişcă

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ. Laşi să crească până îşi dublează volumul.

Cerni făina, adaugi sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia crescută, un ou şi untul topit. Adaugi laptele rămas şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl laşi să crească, la loc cald, până îşi dublează volumul. Amesteci cu degetele ingredientele de la aluatul sfărâmicios. Împarţi coca crescută în 16 porţii şi formezi pâinici rotunde. Le aşezi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi le laşi să mai crească 15-20 de minute. Le ungi cu ou bătut, le presari cu aluat sfărâmicios şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumenesc frumos.

Speli căpşunile, le amesteci cu zahărul pudră şi le mixezi. Frişca o baţi cu întăritorul. Amesteci piureul de căpşuni cu jumătate din frişcă. Când chiflele s-au răcit, le tai pe jumătate,

pui pe părţile de jos, cu un poş, cremă de căpşuni şi peste ea frişcă simplă, bucăţi de căpşuni şi acoperi cu capacul.