Desert pufos cu frişcă şi afine

afine jpeg

În weekend, prepară un desert cu frişcă şi afine. Aroma fructelor, frişca şi consistenţa pufoasă a blatului se combină perfect în acest deliciu regal.

Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 lingură cacao, ½ plic praf de copt, 1 lingură apă

Pentru cremă: 5 ouă, 2 plicuri gelatină, 500 g afine, 4 linguri gem de coacăze, 300 g frişcă, 100 g ciocolată albă pentru decor

Număr porţii: 8 Timp de preparare: 120 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Baţi spumă ouăle cu zahărul, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi pudra de cacao, apoi apa. Torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată, şi coci, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute. Laşi să se răcească. Înmoi gelatina conform indicaţiilor de pe plic. Speli fructele şi le laşi la scurs.

Baţi gălbenuşurile cu laptele, adaugi amidonul şi pui amestecul la foc mic până se leagă, amestecând continuu. Când s-a îngroşat, iei vasul de pe foc, adaugi gelatina şi amesteci să se omogenizeze. Laşi să se răcorească. Baţi frişca şi o încorporezi în cremă, adaugi ¾ din afine şi amesteci.

Tai blatul în două, dar o parte foarte subţire. Aşezi blatul subţire în forma de tort, întinzi peste el gemul de coacăze, pui al doilea blat şi apoi crema. Dai tortul la rece pentru minimum 4-5 ore. Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu fructele oprite şi cu aşchii de ciocolată albă.