Dovlecei copţi în crustă de pesmet

dovlecei jpeg

Vei fi nerăbdătoare să guşti din aceşti dovlecei copţi în crustă de pesmet. Sunt crocanţi la exterior şi merg de minune cu sos.

De ce ai nevoie pentru dovlecei copţi în crustă de pesmet

Pentru dovlevei

2 dovlecei

100 g făină

2 ouă

100 g pesmet

50 g parmezan ras

1 praf de sare

2 linguri rozmarin proaspăt

pătrunjel tocat

Pentru sos

3 linguri maioneză

3 linguri iaurt

1 lămâie

1 praf de sare

Cum se prepară dovleceii copţi

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă.

Tai capetele dovleceilor şi îi tai bastonaşe. Amesteci pesmetul cu parmezanul, rozmarinul tocat şi sarea. Treci bastonaşele de dovlecei prin făină, apoi prin ouăle bătute şi, la final, prin pesmet. Îi aşezi în tavă şi-i dai la cuptor 18-20 de minute.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Serveşti dovleceii cu sos.

Sursa https://theviewfromgreatisland.com

https://theviewfromgreatisland.com