Dovlecei gratinaţi

dovlecei gratinati jpeg

Sunt gustoşi, uşor de preparat şi te pot salva atunci când nu mai ştii ce să găteşti. Reţetele cu dovlecei pot deveni mâncarea preferată aîntregii familii.

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii

Ingrediente

2 dovlecei

2 roşii

100 g brânză rasă

3 căţei de usturoi

500 g ciuperci

1 legătură mărar

1-2 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare

Speli dovleceii şi-i tai în două. Îi scobeşti şi păstrezi miezul.

Roşiile le speli, le scoţi miezul pe care-l pui deoparte, le tai feliuţe. Zdrobeşti usturoiul, speli şi tai ceapa mărunt, la fel procedezi şi cu ciupercile. Căleşti ceapa, adaugi usturoiul şi ţii 2-3 minute. Pui pe rând ciupercile şi le laşi până când scade apa, adaugi miezul de la dovlecei şi de la roşii, potriveşti de sare şi piper, laşi 10 minute şi opreşti focul.

Speli şi tai mărarul şi-l amesteci în legume, umpli cele 4 felii de dovlecei, pui feliuţele de roşii şi presari brânza rasă. Îi dai la cuptorul încins 15 minute.

sursa foto: Shutterstock