Dovlecei murați

Dovleceii murați sunt o delicatesă crocantă și aromată, perfectă pentru a însoți diverse feluri de mâncare, de la fripturi la mâncăruri tradiționale.

dovlecei murati jpg

Ingrediente

2-3 dovlecei

300 ml apă

1 lingură sare fără iod

100 ml oțet

4 ardei iuți

6-7 căței de usturoi

½ linguriță piper boabe

4 linguri hrean ras

Mod de preparare

Speli sub jet de apă dovleceii, le îndepărtezi cotoarele și îi tai pe lung. Îi aranjezi în borcane, pe care le așezi pe o suprafață de metal. Adaugi usturoiul curățat, hrean și ardei iuți.

Așezi un vas cu apă pe foc, pui oțetul și sarea, lași câteva clocote, apoi torni saramura peste dovlecei. Închizi borcanele ermetic și le sterilizezi în cuptor, cel puțin 20 de minute. Lași la răcit, apoi le depozitezi în cămară.