Dovlecei umpluţi cu carne

dovlecei jpeg

Când mergi la piaţă, evită să cumperi dovlecei mari, deoarece sunt mai duri şi au multe seminţe. Ca să fii sigură că sunt proaspeţi, aceştia trebuie să fie tari şi lucioşi. Pentru umplut foloseşte dovlecei potriviţi şi nu-i curăţa de coajă.

Ingrediente

4 dovlecei potriviţi 6 linguri ulei 400 g carne tocată de porc 5 roşii 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel 4 căţei usturoi pisaţi 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri oregano 1 morcov 1 ou 150 ml apă sare piper

Preparare

Speli dovleceii, îi cureţi de cotoare, îi tai în două şi le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa verde şi morcovul. Tai mărunt ceapa şi dai pe răzătoare morcovul.

Toci măslinele fără sâmburi şi pătrunjelul. Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, măslinele, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul şi ceapa verde.

Umpli dovleceii cu amestecul de carne, pui pe deasupra roşiile date pe răzătoare, îi aşezi într-o tavă termorezistentă, adaugi apă şi ulei, potriveşti de sare şi piper şi îi coci la cuptor 40 de minute. Îi serveşti calzi, cu smântână sau cu iaurt cremos.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg