Dovlecei umpluţi cu carne

dovlecei jpeg

Când mergi la piaţă, evită să cumperi dovlecei mari, deoarece sunt mai duri şi au multe seminţe. Ca să fii sigură că sunt proaspeţi, aceştia trebuie să fie tari şi lucioşi. Pentru umplut foloseşte dovlecei potriviţi şi nu-i curăţa de coajă.

Ingrediente

4 dovlecei potriviţi 6 linguri ulei 400 g carne tocată de porc 5 roşii 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel 4 căţei usturoi pisaţi 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri oregano 1 morcov 1 ou 150 ml apă sare piper

Preparare

Speli dovleceii, îi cureţi de cotoare, îi tai în două şi le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa verde şi morcovul. Tai mărunt ceapa şi dai pe răzătoare morcovul.

Toci măslinele fără sâmburi şi pătrunjelul. Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, măslinele, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul şi ceapa verde.

Umpli dovleceii cu amestecul de carne, pui pe deasupra roşiile date pe răzătoare, îi aşezi într-o tavă termorezistentă, adaugi apă şi ulei, potriveşti de sare şi piper şi îi coci la cuptor 40 de minute. Îi serveşti calzi, cu smântână sau cu iaurt cremos.