Dovlecei umpluţi cu ciuperci şi orez. Reţetă de post
Pentru că perioada postului Paştelui se apropie, ne pregătim şi noi cu tot felul de reţete. Una dintre ele este această reţetă de dovlecei umpluţi cu ciuperci şi orez, de care ne-am amintit recent. Cu ea ne-am răsfăţat şi în iarnă, înainte de Crăciun.
Dovlecei umpluţi cu ciuperci şi orez. Reţetă de post - Ingrediente
5 dovlecei mai mari 6 linguri orez sare piper 1 ceapă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 roşii 300 g ciuperci
1 cană suc de roşii
1 cană supă de legume
2 linguri ulei
Dovlecei umpluţi cu ciuperci şi orez. Reţetă de post - Mod de preparare
Speli dovleceii sub jet de apă, îi tai jumătăţi, îi scobeşti şi îi pui la scurs cu gura în jos. Speli şi toci ciupercile. Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi amesteci cu ciupercile, ceapa, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt. Potriveşti gustul de sare şi piper şi umpli dovleceii. Tai roşiile felii rotunde şi pui căpăcele la dovleceii umpluţi, apoi îi aşezi într-o cratiţă. Torni uleiul, sucul de roşii şi supa atât cât să ajungă la jumătatea dovleceilor.