Drob de miel

drob miel jpeg

O reţetă delicioasă de drob de miel este propunerea noastră de azi, pentru că vre, să fiţi pregătiţi cu reţete felurite pentru masa de Înviere.

Ingrediente

ficatul mielului 500 g carne macră de miel 3 ouă crude 3 ouă fierte condimente pentru carne piper, după gust 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar un prapur sare Cum se prepară

Se pune prapurul în apă rece cu oţet. Ficatul şi carnea se pun la fiert în apă rece cu sare şi se ia spuma ori de câte ori se formează. Se pun şi trei ouă să se fiarbă.După ce s-a fiert carnea, se taie cu cuţitul şi se amestecă cu ouăle crude, ceapa verde tăiată mărunt (după gust se poate înăbuşi), pătrunjelul şi mărarul fin tocate. Se potriveşte gustul de sare, piper şi condimente pentru carne.

Se unge cu ulei o tavă de chec (sau de cozonac, depinde de mărimea prapurului), se aşază cu grijă prapurule şi se lasă să treacă peste marginile tăvii. Se pune umplutura, se aşază şi ouăle fierte şi curăţate de coajă şi se acoperă cu prapurul. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie.