Drob de miel cu legume

drob miel legume jpeg

Pentru că tradiţia Paştelui cere pe unele mese şi prezenţa drobului, iată vă propunem o reţetă de drob de miel cu legume pentru acei care vor să aibă şi asemenea produse în meniu.

Ingrediente pentru drob de miel cu legume

500 g măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat) 1 dovlecel mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras roşu 2 ouă 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt 1 felie de pâine 1 lingură de smântână 1 lingură verdeaţă tocată 3 fire de ceapă verde 2 linguri pastă de roşii sare piper

Mod de preparare pentru drob de miel cu legume

Se fierb măruntaiele în apă cu un praf de sare, se scurg de zeamă şi se trec prin maşina de tocat împreună cu ceapa verde. În zeama strecurată se fierb dovlecelul, morcovul şi ciupercile, apoi se strecoară şi se taie felii subţiri. Se amestecă, într-un castron mare, măruntaiele tocate, legumele feliate, ardeiul tăiat fâşii subţiri, o felie de pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine, două ouă bătute uşor, verdeaţa tocată fin, smântâna, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust.

Compoziţia se toarnă într-o formă de cozonac unsă şi tapetată, se nivelează deasupra, se unge cu unt şi pastă de roşii, apoi se introduce în cuptorul bine încălzit, pentru circa 45-50 de minute. drobul de miel cu legume se taie felii groase, după ce se răceşte complet şi se serveşte cu ouă roşii.