Dulceaţă de caise cu căpşuni

dulceata jpeg

Fructele de sezon sunt delicioase şi pot fi adăugate în aproape orice desert. Încearcă o reţetă de dulceaţă de caise cu căpşuni, pentru care ai nevoie de atât de puţine ingrediente!

Ingrediente:

1 kg căpşuni 1 kg caise

1 ½ kg zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

Speli fructele cu apă rece. Cureţi căpşunile de codiţe, iar caisele de sâmburi şi le tai pe jumătate. Peste căpşuni presari zahărul şi le laşi deoparte o oră şi jumătate. Ulterior, le amesteci cu o lingură şi le pui pe foc până încep să dea în clocot.

Fierbi căpşunile 5 minute, apoi le laşi la răcit 3 ore. Adaugi jumătăţile de caise şi zeama de lămâie şi pui amestecul pe foc să fiarbă 10 minute, la flacără medie. Laşi dulceaţa deoparte 8 ore sau peste noapte, apoi o torni în borcane şi le închizi ermetic.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg