Dulceaţă de ceapă roşie cu oţet balsamic

2 shutterstock dulceata ceapa jpg jpeg

Vara îţi aduce o bogăţie de fructe, legume, condimente şi ierburi. Le poţi aduna pe toate în felurite dulceţuri de legume şi fructe şi în siropuri de care te vei bucura tot anul! Dulceaţa de ceapă roşie cu oţet balsamic este una dintre ele.

Ingrediente

  • 1 kg ceapă roşie
  • 200 ml vin roşu
  • 50 ml oţet balsamic
  • 250 g zahăr brut
  • ½ linguriţă sare

Cureţi ceapa, o tai peştişori, apoi presari sarea şi o laşi 5 minute. O pui într-o oală cu zahărul şi cu vinul roşu şi fierbi la foc mic. Când ceapa s-a înmuiat şi siropul începe să se lege, torni oţetul balsamic. Mai laşi pe aragaz încă 15-20 de minute, apoi dai oala deoparte.

Păstrezi în borcane sigilate sau într-o caserolă închisă ermetic, la frigider.

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg