Dulceaţă de gogonele

O bogăție de fructe, legume, condimente și ierburi va umple de arome în această vară bucătăria ta. Combinații inedite, dar delicioase, gusturi deosebite și o savoare de neuitat. Le poți aduna pe toate în felurite dulcețuri de legume și fructe și în siropuri de care te vei bucura tot anul!
Ingrediente:
1 kg gogonele
2 ardei iuți verzi
3 cm rădăcină de ghimbir
3 căței usturoi
400 g zahăr
200 ml apă
Mod de preparare:
Speli gogonelele, le tai cubulețe și le pui într-o oală, cu zahărul și cu apa. Dai în clocot, apoi reduci focul și lași să fiarbă 20 de minute. Cureți ghimbirul și usturoiul de coajă și le dai prin răzătoarea mică. Cureți ardeii iuți de semințe și îi tai mărunt. Pui totul peste gogonele și mai fierbi 20 de minute sau până se leagă siropul. Transferi în borcane și le sigilezi.