Dulceaţă de mere cu stafide

dulceata de mere jpeg

Spaniolii sunt cei care au adus din America secretul conservării fructelor - zahărul obţinut din trestia de trestia de zahăr. Bucură-te şi tu de gustul de mere şi stafide într-o dulceaţă delicioasă, foarte uşor de preparat.

Ingrediente: 2 kg mere 500 g stafide 2 kg zahăr 200 ml apă

Mod de preparare

Speli merele, le cureţi de seminţe, le tai cubuleţe şi le pui într-o oală. Presari zahărul şi le laşi deoparte 2 ore. Ulterior, torni apa peste mere şi aşezi oala pe aragaz, la foc mic, amestecând din când în când. În momentul în care amestecul începe să fiarbă, iei spuma şi-l laşi pe foc 10 minute, după care-l dai deoparte. Adaugi stafidele spălate, acoperi vasul cu un prosop şi laşi dulceaţa să se răcească.

După aceea, o pui din nou pe aragaz, la foc mic, 20 de minute. O spumezi şi o amesteci uşor. Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate pe care le laşi la răcit cu capacele în jos.