Dulceaţă de pepene galben

dulceata de pepene galben jpeg

Pepenele galben este un fruct minune. Are un conţinut scăzut de calorii, dar o concentraţie foarte mare de minerale, fibre şi vitamine. În plus, este o sursă excelentă de acid folic, deci este recomandat în sarcină şi anemie. Pigmentul galben menţine sănătatea cardiovasculară şi protejează văzul. Fiind bogat în potasiu, ajută la menţinerea sănătăţii musculare şi gastrointestinale.

Şi cum a început sezonul de pepene galben, vă recomandăm consumul cât mai des al acestui fruct foarte gustos. Mai mult, v-am pregătit o reţetă de dulceaţă de pepene galben foarte gustoasă şi sănătoasă, de care să vă bucuraţi la fiecare desert. Folosiţi dulceaţa de pepene galben pentru cremele de prăjituri sau clătite.

Ingrediente Dulceaţă de pepene galben:

  • 1 ½ kg de zahăr
  • 3 kg de pepene
  • Zeama de la 1 lămâi
  • 300 ml de vin
  • 1 coajă de lămâie rasă

Mod de preparare Dulceaţă de pepene galben:

Pepenele se curăţă de coajă, se taie pe jumătate fiecare pepene, se scot seminţele şi se taie cuburi de circa 3 cm. Peste cuburi se pune zahărul, vinul şi zeama de la lămâie şi se lasă la macerat pe timpul nopţii. A doua zi, se amestecă foarte uşor şi se pune la fiert, la foc mic, se lasă până se încheagă siropul.

Se adaugă coaja de lămâie şi se mai lasă la fiert câteva minute. Se poate aroma cu frunze de lămâiţă sau cu vanilie, se pune în borcane fierbinţi şi se mai fierb în cuptor dacă vreţi dulceaţa pentru iarnă.

Trucuri: se folosesc pepeni galbeni care nu sunt făinoşi şi înainte de a fi puşi la fiert, se coc pe jumătate în cuptor. Dacă vreţi dulceaţă cu mai mult sirop, puneţi doar siropul la fiert şi adăugaţi pepenele spre final, când se pun aromele. Spuma care se face în timpul fierberii, trebuie înlăturată. Pentru cei care vor dulceaţa cât mai rapid, aceasta se lasă la răcit şi se pune în borcane, apoi se leagă cu celofan şi se pune capacul. Este perfectă pentru creme sau prăjituri.