Dulceață din coajă de pepene verde

1 captura de ecran din 2019 07 30 la 17 24 19 png png

Dulcețurile de gogonele, de ceapă (roșie și albă) și de ardei iute pot fi consumate alături de fripturi diverse, pește, paste, pate de ficat și brânzeturi maturate. Chutney de mango e delicios cu fripturi la grătar, dar și cu mâncăruri indiene. Dulceața picantă de roșii poate fi servită cu pizza sau cu diverse plăcinte sărate.

Ingrediente:

1 pepene verde 1 kg zahăr 600 ml apă 2 lime 1 păstaie vanilie

Mod de preparare: 

Speli bine pepenele, îl tai felii și îi scobești tot miezul roșu, păstrând doar 800 g din coajă, pe care o tai cubulețe. Feliezi subțire cele 2 lime. Fierbi coaja de pepene în apă curată până devine sticloasă. Separat, faci un sirop din apă și zahăr, pe care îl lași să scadă pe foc mic, 15-20 de minute. Adaugi coaja de pepene, feliile de lime și păstaia de vanilie. Lași vasul pe aragaz încă 30 de minute. Coaja de pepene e fiartă atunci când înfigi o scobitoare în ea și alunecă sin- gură înapoi. 



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg