Dulceaţă picantă de gogonele
Vara îţi aduce o bogăţie de fructe, legume, condimente şi ierburi. Le poţi aduna pe toate în felurite dulceţuri de legume şi fructe şi în siropuri de care te vei bucura tot anul! Dulceaţa picantă de gogonele este una dintre ele.
- 1 kg gogonele
- 2 ardei iuţi verzi
- 3 cm rădăcină de ghimbir
- 3 căţei usturoi
- 400 g zahăr
- 200 ml apă
Speli gogonelele, le tai cubuleţe şi le pui într-o oală, cu zahărul şi cu apa. Dai în clocot, apoi reduci focul şi laşi să fiarbă 20 de minute. Cureţi ghimbirul şi usturoiul de coajă şi le dai prin răzătoarea mică. Cureţi ardeii iuţi de seminţe şi îi tai mărunt.
Pui totul peste gogonele şi mai fierbi 20 de minute sau până se leagă siropul. Transferi în borcane şi le sigilezi.
FOTO: Shutterstock