Fajitas de pui

Un pui proaspăt şi simplitate, cele două condiţii pentru a face fajitas delicioase. O reţetă spaniolă recomandată de Jamie Oliver.
Ingrediente pentru fajitas de pui:
Ulei de măsline 1 lingură oţet de vin 1 linguriţă sos tabasco 1 linguriţă oregano uscat 2 linguriţe boia afumată 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie mare 2 piepţi de pui 3 ardei graşi coloraţi 1 vânătă mare 2 limete 1 legătură de coriandru 1 avocado 4 tortillas 50 g brânză feta
Mod de preparare fajitas de pui:
Pune o lingură de ulei într-un bol alături de oţet, sos de chilli, oregano, boia şi puţină sare şi piper. Zdrobeşte usturoiul şi adaugă-l în bol. Curăţă şi taie ceapa în felii destul de groase şi lasă-le în marinata pe care o pui în frigider pentru minim 1 oră.
Coace vânăta şi ardeii pe aragaz sau în cuptor. Pune ardeii într-o folie alimentară şi apoi curăţă-i de coajă. Taie vânăta, după ce o decojeşti, în feliuţe şi pune-o pe un platou, stropind-o cu sucul de la o jumătate de limetă şi câteva frunze de coriandru.
Găteşte puiul şi ceapa în marinata de la frigider într-o tigaie mare la foc potrivit. Decojeşte avocado şi taie-l felii, pe care să le stropeşti cu sucul de la cealaltă jumătate de limetă.
Încălzeşte tortilla într-o tigaie şi sfărâmă brânza într-un bol micuţ. Du toate ingredientele pe masă şi lasă invitaţii să îşi facă singuri fajita după preferinţe.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-fajitas/
https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-fajitas/