Falafel cu sos

1 falafel jpg jpeg

Dacă îţi plac aromele orientale, sigur iubeşti falafelul. Aceste chifteţulţe delicioase din năut sunt binevenite şi în perioada postului, când le poţi mânca cu un sos din iaurt vegetal.

Ingrediente

  • 200 g năut
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei usturoi
  • 2 linguri făină de năut
  • ½ linguriţă chimion
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sos

  • 1 iaurt de soia 
  • 2 căţei usturoi 
  • sare, după gust
  • 1-2 fire mărar
  • coajă de lămâie bio
  • seminţe de susan

Pentru această reţetă nu e nevoie să fierbi năutul.

Ţii năutul în apă între 12 şi 15 ore. Îl speli în mai multe ape şi îl pui în blender. Adaugi ceapa şi usturoiul mărunţite şi mixezi ingredientele. Potriveşti gustul de sare şi piper, presari chimionul şi făina. Când ai obţinut o pastă te opreşti şi formezi chifteluţele de care le aplatizezi uşor şi le prăjeşti în baie de ulei, pe ambele părţi. Le scoţi pe şerveţele ca să îndepărtezi excesul de ulei.

Pentru sos, combini iaurtul cu usturoiul zdrobit, cu mărarul tăiat fin şi cu sare. Amesteci bine să se combine aromele şi îl dai la rece.Opţional, poţi rade şi coajă de lămâie şi presăra seminţe de susan.

Serveşti chifteluţele  alături de sos. Dacă doreşti, poţi mânca alături de lipii, orez şi o salată de legume. 



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg