Fantezie de ciocolată cu fistic

1365535796 327fantezie 20de 20ciocolata jpeg

Adori combinaţia de fistic cu ciocolată? Prepară acest tort pufos şi aromat, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Dacă vrei să obţii o cremă mai untoasă, atunci foloseşte frişcă din smântână dulce. Cea vegetală e prea pufoasă şi nu e atât de fluidă.

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 250 g zahăr, 180 g unt, 1 plic zahăr vanilat, 250 g făină, 50 g pudră de cacao sau 150 g ciocolată neagră rasă, 1 praf de copt

Pentru umplutură: 200 g frişcă, 50 g ciocolată rasă

Pentru crema de fistic: 200 ml lapte, 2 linguri amidon, 100 g zahăr, 150 g unt, 1 linguriţă esenţă de fistic, colorant alimentar verde

Pentru ornat: 100 g fulgi de cocos coloraţi, 50 g fistic

Mod de preparare:

Baţi gălbenuşurile cu apa caldă, adaugi treptat 2/3 din cantitatea de zahăr, plus zahărul vanilat şi baţi energic până se obţine o compoziţie cremoasă. Baţi separat albuşurile spumă tare, adaugi restul de zahăr, apoi înglobezi uşor crema cu gălbenuşuri. Adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao sau ciocolata rasă şi praful de copt, iar la sfârşit adaugi untul topit. Torni compoziţia în forma de tort demontabilă unsă cu unt şi o introduci în cuptorul bine încins pentru 45 de minute.

Între timp, fierbi jumătate din lapte cu zahărul. Restul de lapte îl amesteci cu amidonul şi îl torni peste laptele care clocoteşte. Laşi să fiarbă, amestecând continuu, până se îngroaşă ca o cremă, apoi o laşi la răcit. Baţi untul spumă, îl amesteci cu crema călduţă, cu esenţa de fistic şi adaugi colorantul.

Împarţi blatul de tort în trei felii orizontale, le ungi cu frişcă amestecată cu ciocolată rasă, montezi tortul şi îl îmbraci cu crema de fistic. Presari lateralele tortului cu fulgi coloraţi de cocos şi cu fistic măcinat. Păstrezi tortul la rece până va fi servit.