Fasole cu carne de vită

fasole carne de vita jpeg

Lasă să fiarbă fasolea la foc molcom, pregăteşte carnea de vită ca la carte şi, împreună, prepară cea mai bună mâncare cu fasole boabe.

Ingrediente

500 g fasole albă boabe 400 g carne de vită 3 linguri ulei 1 morcov 2 cepe potrivite 1 ţelină mică 2 linguri bulion 2 foi de dafin 1 lingură pătrunjel 1 linguriţă cimbru uscat sare piper

Mod de preparare

Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, a doua zi se scurge de apă şi se fierbe, schimbându-i de trei ori apa. Se pune la fiert în apă clocotită şi carnea tăiată felii şi i se ia spuma după ce dă în clocot. După ce s-a luat spuma de mai multe ori, se presară sare şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Când fasolea începe să se înmoaie, se adaugă zarzavaturile tocate mărunt şi carnea, dacă aceasta este aproape fiartă. Se adaugă foile de dafin, pătrunjelul tocat, cimbrul, sare şi piper după gust. Se lasă totul să mai fiarbă la foc potrivit 20 de minute.

Când toate ingredientele sunt aproape fierte, se adaugă bulionul şi se ia de pe foc după 2-3 clocote. Se serveşte caldă, decorată cu rondele de praz verde şi felii de roşie proaspătă.

sursa foto: Profimedia