File de peşte alb cu legume
Peştele însoţit de legume este un adevărat răsfăţ culinar. Te lăsăm să te convingi singură preparând această reţetă cu file de peste alb cu legume.
Ingrediente: 2 fileuri de peşte alb 1 dovlecel 1 vânătă 5 căţei de usturoi 1 cutie de roşii în bulion 1 lămâie făină sare piper ulei pătrunjel
Mod de preparare:
Speli fileurile de peşte, le dai cu sare şi piper şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Speli dovlecelul şi vânăta şi le tai cubuleţe, iar usturoiul îl mărunţeşti.
Încingi ulei într-o tigaie şi pui legumele. Le ţii până se înmoaie şi torni roşiile. Amesteci, laşi să se combine aromele şi potriveşti de sare şi piper.
Dai fileurile prin făină. Încingi ulei în alt vas şi prăjeşti peştele pe ambele părţi. Scoţi acest file de peste alb pe şerveţele absorbante ca să îndepărtezi surplusul de grăsime.
Serveşti acest file de peste alb cu legume alături de legume, felii de lămâie şi pătrunjel presărat.