File de somon la grătar

O reţetă ideală şi extrem de sănătăoasă, pe care o poţi combina cu cartofi copţi pe jar, un piure pufos sau nişte broccoli sote. De fapt, orice leguma se potriveşte de minune cu somonul. Încearcă această reţetă!
Ingrediente: File de somon la grătar
4 fileuri de somon 4 linguri sos soia
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper, după gust
felii de lămâie, după gust
sos de verdeţuri şi lime
boabe de piper
Pentru sosul de verdeţuri
1 legătură usturoi verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
boabe de piper negru şi roşu
zeama de la 1 lime
sare
70 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli fileurile de peşte şi le usuci cu şerveţele de hârtie. Le condimentezi cu sare şi piper, apoi le ungi cu un sos făcut din soia şi ulei de măsline. Le pui pe grătarul încins, câte 3 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.
Pentru sos, speli usturoiul şi verdeţurile şi le tai foarte fin. Torni peste ele uleiul şi zeama de lime, amesteci şi condimentezi cu sare şi piper boabe. Serveşti somonul cu sos de verdeţuri şi felii de lămâie.