Financier

1 shutterstock 1951558270 jpg jpeg

Un desert clasic francez: e mai mult decât un simplu chec, e absolut delicios şi rafinat!

Ingrediente

140 g făină de migdale

180 g zahăr pudră

40 g făină

1 praf de sare

4 albuşuri mari

75 g unt

Topeşti untul la foc mic şi îl ţii pe foc până capătă o culoare aurie şi un miros de nuci. Îl dai deoparte.

Într-un castron mediu, combini făina de migdale, zahărul pudră, făina şi sarea. Torni albuşurile la temperatura camerei şi amesteci, apoi încorporezi untul răcorit.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Torni compoziţia în forme de minichecuri sau de brioşe, tapetate cu hârtie de copt. Coci 13-15 minute, în funcţie de mărimea formei, până ce prăjiturile devin aurii. Le laşi să se răcească în forme, apoi le scoţi şi le serveşti simple sau alături de fructe proaspete.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg