FOTO Chiftele de carne cu ardei

chiftele carne ardei jpeg

Învaţă în 6 paşi simpli să prepari o reţetă de chiftele cu ardei.

Ingrediente

Pentru ruladă

2 chifle vechi de o zi 200 ml lapte 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 2 linguri ulei 150 g ardei capia roşu copt din conservă 150 g porumb din conservă 900 g carne de porc tocată 3 ouă sare piper pesmet

300 ml iaurt

3-4 frunze de busuioc

sare

piper

Mod de preparare

Se taie chiflele cubuleţe şi se pun la înmuiat în lapte. Se curăţă ceapa (roşie şi albă), se căleşte în uleiul încins până se rumeneşte, după care se dă să se răcească.

image

Ardeiul capia copt se taie cubuleţe, porumbul se scurge bine de zeamă şi se pune carnea într-un castron.

image

Se adaugă peste carne chiflele stoarse, ceapa prăjită, ardeiul, porumbul, ouăle, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine şi se îngroaşă cu puţin pesmet dacă este necesar.

image

Se fac două chiftele mari din compoziţia de carne şi se aşază într-un vas termorezistent uns şi tapetat.

image

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 10 minute. Se ung cu puţină apă, se reduce temperatura la 180° C şi se mai coace încă 40 de minute.

image

Se amestecă iaurtul cu busuiocul tocat mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se servesc chiftelele tăiate felii, alături de sosul de iaurt şi de cartofi natur.

image