FOTO Chiftele de carne cu ardei
Învaţă în 6 paşi simpli să prepari o reţetă de chiftele cu ardei.
Ingrediente
Pentru ruladă
2 chifle vechi de o zi 200 ml lapte 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 2 linguri ulei 150 g ardei capia roşu copt din conservă 150 g porumb din conservă 900 g carne de porc tocată 3 ouă sare piper pesmet
300 ml iaurt
3-4 frunze de busuioc
sare
piper
Mod de preparare
Se taie chiflele cubuleţe şi se pun la înmuiat în lapte. Se curăţă ceapa (roşie şi albă), se căleşte în uleiul încins până se rumeneşte, după care se dă să se răcească.
Ardeiul capia copt se taie cubuleţe, porumbul se scurge bine de zeamă şi se pune carnea într-un castron.
Se adaugă peste carne chiflele stoarse, ceapa prăjită, ardeiul, porumbul, ouăle, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine şi se îngroaşă cu puţin pesmet dacă este necesar.
Se fac două chiftele mari din compoziţia de carne şi se aşază într-un vas termorezistent uns şi tapetat.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 10 minute. Se ung cu puţină apă, se reduce temperatura la 180° C şi se mai coace încă 40 de minute.
Se amestecă iaurtul cu busuiocul tocat mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se servesc chiftelele tăiate felii, alături de sosul de iaurt şi de cartofi natur.