FOTO Clătite cu carne tocată

Din ingredientele simple pot ieşi preparate delicioase şi foarte aspctuoase. Un exemplu este chiar cel pe care ţi-l oferim azi. Îţi trebuie un aluat de clătite, carne tocată şi restul...află mai jos.
Dificultate mică Preparare 90' Pentru 4 porţii
Ingrediente
Pentru clătite
2 ouă
400 ml lapte
sare
210 g făină
Pentru umplutură
1 ceapă mare
300 g carne tocată amestec
1 linguriţă boia
2 linguri ulei
sare
piper
100 g roşii descojite
1 ardei gras verde
50 ml smântână
1 legătură pătrunjel
făină
2 ouă
pesmet
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Pasul 1
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.

Pasul 2
Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Pui roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi laşi 15 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi pătrunjelul verde tocat.

Pasul 3
Pui amestec de carne pe clătite, întinzi bine, pliezi capetele şi rulezi. Baţi bine cu un tel două ouă cu un praf de sare.

Pasul 4
Treci rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Se servesc cu salată de legume.
