FOTO Clătite cu carne tocată

p factory order: Kulinární studio BAUER MEDIA CZ / Pro BAUER MEDIA CZ zdarma jpeg

Din ingredientele simple pot ieşi preparate delicioase şi foarte aspctuoase. Un exemplu este chiar cel pe care ţi-l oferim azi. Îţi trebuie un aluat de clătite, carne tocată şi restul...află mai jos.

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 4 porţii

Ingrediente

Pentru clătite

2 ouă

400 ml lapte

sare

210 g făină

Pentru umplutură

1 ceapă mare

300 g carne tocată amestec

1 linguriţă boia

2 linguri ulei

sare

piper

100 g roşii descojite

1 ardei gras verde

50 ml smântână

1 legătură pătrunjel

făină

2 ouă

pesmet

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.

image

Pasul 2

Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Pui roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi laşi 15 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi pătrunjelul verde tocat.

image

Pasul 3

Pui amestec de carne pe clătite, întinzi bine, pliezi capetele şi rulezi. Baţi bine cu un tel două ouă cu un praf de sare.

image

Pasul 4

Treci rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Se servesc cu salată de legume.

image