FOTO Găluşte cu brânză şi caise

Dacă v-aţi obişnuit ca găluştele să fie preparate numai cu prune, ei iată că noi avem pentru voi ceai mai bună reţetă de găluşte cu brânză şi caise.
Ingrediente pentru găluşte cu brânză şi caise
½ l lapte 250 g făină 850 g caise din compot 1 lingură unt 1 ou un praf de sare 120 g telemea bine scursă 1 linguriţă scorţişoară măcinată 8 linguri unt 8 linguri zahăr pudră
Mod de preparare pentru găluşte cu brânză şi caise
Laptele şi untul se pun pe foc într-o oală să se încălzească puţin. După ce laptele a devenit călduţ, se adaugă făina şi sarea.

Se amestecă până ce aluatul se dezlipeşte de pereţii oalei.

Se trage oala de pe foc şi se lasă să se răcească. Apoi se adaugă oul şi se lucrează aluatul.

Se pune aluatul pe masa de lucru şi se modelează un cilindru care se taie în bucăţi egale.

Caisele se scot şi se lasă la scurs. În fiecare bucată de aluat se pune câte o jumătate de caisă, se acoperă cu aluat şi se formează o bilă. Caisele rămase se pun în blender şi se mărunţesc. Se dă la rece piureul de caise.

Se fierb găluştele în apă puţin sărată pentru opt minute. Timpul de fierbere depinde de mărimea găluştelor. Se scot găluştele din apă cu o spatulă de lemn şi se împart în farfuriile
de servit. Se pune şi puţin piure de caise şi se presară telemeaua rasă, zahărul pudră, scorţişoara şi untul topit.
