FOTO Gnocchi de dovleac

Aceste găluşte preparate din făină, ouă şi cartofi sunt renumite pentru gustul lor cosmopolit. Gnocchi seamănă oarecum cu pastele. Există chiar şi o tradiţie unică legată de gnocchi: se spune că cel care mănâncă gnocchi pe 29 ale lunii, va fi plin de bani în următoarele 30 de zile.
Ingrediente
2 linguri ulei
600 g dovleac
1 ou
200 g făină
80 g parmezan sau caşcaval ras
sare
piper
100 g unt
2 linguri ulei de măsline
3 linguri ierburi aromate tocate (busuioc şi salvie)
Mod de preparare
Se unge o tavă cu ulei, se pun bucăţi mari de dovleac curăţate de seminţe şi se introduc la cuptor pentru o oră. Se îndepărtează coaja cu o linguriţă, se pune pulpa de dovleac într-un
castron şi se pasează cu o furculiţă.
Se adaugă oul peste dovleac, făina, 60 g de parmezan sau de caşcaval ras, sare şi piper, după gust. Se frământă un aluat neted şi se fac două rulouri de circa 40 cm lungime.
Se taie fiecare rulou în 16 bucăţi, se dă forma de gnocchi şi se apasă fiecare uşor, pe o margine, cu o furculiţă.
Se pun gnocchi în apă clocotită cu un praf de sare şi se fierb până când ies la suprafaţă. Din acel moment, se mai fierb trei minute. Se scot cu o paletă şi se pun la scurs.

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se pune untul şi ierburile aromate tocate mărunt. Se lasă un minut. Se adaugă gnocchi în unt, se lasă câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, se împart în porţii şi se presară cu parmezan sau cu caşcaval ras.

sursa foto: ImageFood