FOTO Gogoşele cu brânză şi caise

Pentru mesele împreună cu cei dragi poţi să prepari un desert uşor şi delicios. Îţi trebuie câteva ingrediente, puţină îndemânare şi... poftă de ceva dulce pentru a pregăti cele mai bune gogoşele cu brânză şi caise.
Gogoşele cu brânză şi caise - Ingrediente
Pentru aluat 40 g drojdie 100 g zahăr 250 ml lapte 100 g unt 600 g făină 1 praf de sare 1 pachet zahăr vanilat 2 ouă
250 g brânză dulce
1 ou
150 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
300 g caise
zahăr pudră pentru decor
Gogoşele cu brânză şi caise - Mod de preparare
Ungi o tavă cu unt, aşezi bulgăraşii, îi ungi cu unt topit şi mai laşi să crească 15 minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Înainte de servire, îi presari cu zahăr pudră.

Amesteci şi frămânţi bine, adăugând treptat trei sferturi din untul topit până se încorporează. Laşi aluatul la dospit 40 de minute.

Amesteci brânza scursă bine cu un ou, zahărul pudră şi zahărul vanilat până devine cremă. Speli caisele, le scoţi sâmburii şi le tai sferturi.

Întinzi aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi tai pătrate de 10x10 cm. Pui câte o jumătate de lingură din crema de brânză, adaugi câte un sfert de caisă şi prinzi colţurile cu
grijă, după care le dai o formă rotundă.

Ungi o tavă cu unt, aşezi bulgăraşii, îi ungi cu unt topit şi mai laşi să crească 15 minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Înainte de servire, îi presari cu zahăr pudră.
