FOTO Miel cu fasole verde şi cuscus

Cuscusul este prezent din ce în ce mai mult şi în bucătăria noastră. În salate, garnituri, budinci. Pentru astăzi, am pregătit o mâncare simplă de miel cu garnitură de cuscus.
Dificultate mică Preparare 105' Pentru 4 porţii
Ingrediente
3 cepe de apă
3 căţei usturoi
600 g carne de miel (sau orice altă carne roşie)
3 linguri ulei de măsline
200 g roşii tocate din conservă
sare
piper
1 linguriţă chimen
1 linguriţă scorţişoară
200 g fasole verde
200 g roşii cherry
250 g cuscus
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt. Speli carnea de miel, o usuci cu prosoape absorbante şi o tai fâşii sau cubuleţe. Fasolea o fierbi în apă cu sare.

Încingi uleiul într-o tigaie, pui ceapa şi usturoiul tocate şi le căleşti. Adaugi carnea şi o laşi până se rumeneşte.

Pui roşiile tocate în tigaia cu carne, adaugi 300 ml de apă, condimentezi cu sare, piper, chimen şi scorţişoară şi laşi să fiarbă acoperit, la foc mic, 50 de minute. Mai adaugi apă dacă este necesar.

Pui cuscusul într-un vas, torni 250 ml de apă fierbinte sau supă de legume, un praf de sare, amesteci şi acoperi vasul. Laşi 15 minute, după care, cu o furculiţă, aerezi cuşcuşul.

Tai fasolea şi roşiile în două, le adaugi în tigaie şi mai laşi 10 minute. Serveşti tocăniţa caldă, împreună cu cuşcuş.
