FOTO Musaca de vară cu carne tocată şi vinete

Poate că reţeta clasică de musaca nu e cea mai potrivită în aceste zile călduroase de vară. Există o variantă, însă, mai uşoară, de musaca de vară cu carne tocată şi vinete, care poate fi pregătită dacă ai poftă de o mâncare săţioasă, dar fără a fi greoaie.
Musaca de vară cu carne tocată şi vinete - Ingrediente
400 g carne tocată 1 ceapă mare 100 ml ulei 3 căţei de usturoi 2-3 vinete medii 1 lingură unt pentru tavă 100 g caşcaval ras sare oregano piper măcinat
2 roşii
1/2 legătură pătrunjel
1 ardei gras galben
Musaca de vară cu carne tocată şi vinete - Mod de preparare
Se curăţă ceapa şi se căleşte în ulei. Se adaugă carnea tocată şi se lasă până îşi schimbă culoarea şi s-a călit. Se adaugă oregano, piper şi usturoi zdrobit. Se lasă împreună să se călească pentru încă 10 minute. La final, se potriveşte gustul de sare.

Se spală vinetele, se usucă şi se taie felii, care se rumenesc uşor în ulei încins.

Se unge forma cu unt, se aşază un strat de vinete, apoi un strat de carne. Se repetă, având grijă ca ultimul strat să fie de carne. Se dă la cuptor 30 de minute.

După acest timp se scoate tava, se presară 3/4 din cantitatea de caşcaval şi se dă din nou la cuptor pentru 10 minute. Se serveşte cu roşii, ardei gras şi pătrunjel.
