FOTO Poale-n brâu cu brânză de vaci şi dulceaţă
Mmmm...de când poftesc la nişte poale-n brâu cu brânză de vaci şi dulceaţă! Mă trimit cu gândul la copilărie şi la Ion Creangă! Pe voi nu?
Ingrediente pentru poale-n brâu cu brânză de vaci şi dulceaţă
Pentru aluat 150 g brânză de vaci cremoasă 75 g zahăr 1 ou 6 linguri ulei 250 g făină 2 linguriţe praf de copt un praf de sare
250 g brânză de vaci cremoasă
60 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
2 gălbenuşuri
afine din dulceaţă
2 linguri cu făină
zahăr pudră
frunzuliţe de mentă
Mod de preparare pentru poale-n brâu cu brânză de vaci şi dulceaţă
Pentru aluat, amesteci brânza cu zahărul, oul şi sarea.
În timp ce amesteci torni şi uleiul şi amesteci bine până obţii o pastă omogenă. Cerni făina cu praful de copt şi pui jumătate din cantitatea de făină în amestecul de brânză. Amesteci bine şi apoi adaugi şi cealaltă jumătate. Faci un aluat moale pe care îl acoperi cu un prosop de bucătărie şi îl laşi să se odihnească 10 minute. Pentru umplutură, amesteci brânza cu zahărul, făina, zahărul vanilat şi gălbenuşurile.
Presari făină pe planşetă sau pe masă şi întinzi aluatul cu sucitorul. Îl împătureşti apoi în două şi îl întinzi din nou cu sucitorul. Faci această operaţiune de trei ori.
Întinzi o foaie pe care o tai în 12 pătrate de circa 10x10 cm.
Aşezi pătratele într-o tavă unsă şi în mijlocul fiecărui pătrat pui câte o lingură de umplutură.
Aduci colţurile în centrul plăcintei şi le presezi uşor să se lipească.
Pui câte o lingură de fructe bine scurse, de zeama din dulceaţă şi dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-a răcit, o presari cu zahăr pudră şi o decorezi cu frunzuliţe de mentă.