FOTO Prăjitură cu struguri şi brânză de vaci

prajitura cu struguri si branza de vaci jpeg

Poţi folosi cu încredere struguri în deserturi. Urmează paşii de mai jos şi vei obţine o prăjitură cu struguri şi brânză de vaci deosebit de savuroasă. Ai grijă că jeleul se întăreşte foarte repede! E bine să-l întinzi pe suprafaţa prăjiturii cât este călduţ. Încinge cuptorul cu cel puţin 20 de minute înainte de a băga prăjitura. Pentru un aluat pufos, poţi folosi zer în loc de lapte. Un praf de sare pus în prăjituri sau în creme accentuează gustul de dulce.

Prăjitură cu struguri şi brânză de vaci - Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 1 ou 200 g unt moale 4 linguri lapte rece 1 praf de copt 1 praf sare

250 g brânză de vaci scursă

2 ouă

2 linguri smântână

4 linguri făină

2 linguri zahăr

3 ouă bătute

4 linguri zahăr

150 ml apă

1 plic praf jeleu

500 g boabe struguri

Prăjitură cu struguri şi brânză de vaci - Mod de preparare

Faci o adâncitură în mijlocul făinii, pui praful de sare şi pe cel de copt. Adaugi untul, oul şi laptele şi frămânţi un aluat elastic. Împarţi aluatul în două. Presari făină pe o planşetă şi întinzi o bucată de aluat pe care o aşezi într-o tavă tapetată.

image

Întinzi şi cealaltă bucată de aluat, o tai fâşii, o rulezi în mâini, apoi o împleteşti. Brânza o amesteci cu ouăle, smântâna, zahărul şi făina. Baţi bine şi o bagi într-un poş. Deasupra aluatului din tavă aşezi din loc în loc împletiturile, iar între ele pui crema. Dai la cuptor.

image

Pentru jeleu, amesteci zahărul cu apa şi praful de jeleu. Fierbi aproximativ 2 minute şi dai deoparte. Laşi la răcorit.

image

Scoţi tava şi aşezi peste crema de brânză boabele de struguri, apoi repartizezi, cu o pensulă, jeleul pe toată suprafaţa prăjiturii.

image