FOTO Rulouri de peşte cu legume

IF84923 jpeg

Cea mai bună garnitură pentru peşte sunt legumele. Iar nişte rulouri de peşte umplute cu legume sunt alegerea cea mai portivită pentru cină.

Ingrediente

2 bucăţi file de peşte (cod) 1 fir de praz 2 morcovi 1 lămâie 2 cartofi mari sare piper

Pentru sos

1 ceapă

2 linguri ulei

200 g smântână

2 căţei usturoi

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Pasul 1

Se spală legumele şi se curăţă. Morcovii şi prazul )şi partea verde, şi partea albă) se taie în beţişoare lungi de circa 10 centimetri lungime. Bucăţile de file se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se dau cu sare, piper şi zeama de la o lămâie.

image

Pasul 2

Se aşază bastonaşele de legume pe fiecare bucată de file şi se rulează. Pentru a nu se desface, ele se prin cu ajutorul unor ţepuşe de metal sa scobitori.

image

Pasul 3

Rulourile se aşază într-un vas, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 15 minute. cartofii se curăţă, se spală, se taie în patru pe lung şi se fierb în apă cu sare circa 15 minute. pentru sos, se taie ceapa foarte mărunt şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.

image

Pasul 4

Se adaugă circa 200 ml de supă în care a fiert peştele şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se pune smântâna şi usturoiul pisat şi se mai lasă să fiarbă circa 10 minute până scade.

image

Pasul 5

Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Rulourile se servesc împreună cu sosul de smânmtână, cu cartofii fierţi şi asezonate cu pătrunjel verde şi piper măcinat.

sursa foto: Image Food