FOTO Şniţel de pui

schnitzel 3 jpeg

Cea mai simplă reţetă te ajută să pregăteşti cele mai bune şniţele.

Ingrediente

6 bucăţi de pui 1 lingură sare piper negru, măcinat ¾ cană făină 3 ouă mari 2-3 căni pesmet ulei vegetal, pentru prăjit garnitură opţională 1 lămâie, tăiată felii brânză parmezan răzuită

Mod de preparare

Pune câte o bucată de pui într-o pungă din plastic. Pune-o pe o suprafaţă plană şi bate-o cu ajutorul unui ciocan pentru şniţele sau a unui sucitor.

image

Acoperă o farfurie plată cu o folie. Pune făină pe farfurie. Bate ouăle într-un castron, iar pesmetul pune-l pe o farfurie separată. Asezonează fiecare bucată de pui cu sare şi piper şi boia, dacă preferi. Ia fiecare bucată în parte şi dă-o prin făină, apoi prin ou,iar la final, prin pesmet pe ambele părţi. Repetă procedeul cu fiecare bucată de pui. aşează bucăţile de pui pe o tavă.

image

image

image

Într-o tigaie mare, pe foc, pune 4 linguri de ulei. Pune câte 1-2 bucăţi de pui şi lasă-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc.

Scoate şniţelele pe o farfurie pe care este aşezat un prosop de hârtie. Repetă procedeul cu restul bucăţilor de pui, adăugând mai mul ulei dacă este nevoie.

Sursa: Panning the Globe