FOTO Tort cu cacao şi cireşe din compot

Torturile sunt mai pretenţioase la preparare, dar sunt atât de bune încât merită efortul. dacă vrei să mănânci un desert care să-ţi potolească pofta de dulce, tortul cu cacao şi cireşe din compot este o alegere inspirată.
Ingrediente Pentru blat
4 ouă
150 g zahăr
125 g făină
25 g cacao
1 linguriţă rasă praf de copt
2 linguri ulei
2 linguri apă
Pentru cremă
500 ml frişcă lichidă
1 plic întăritor frişcă
75 g zahăr pudră
300 g cireşe din compot
100 g dulceaţă de cireşe
Pentru decor
bucăţi de ciocolată
Mod de preparare
Într-un vas cerni făina, pui cacaua, praful de copt şi omogenizezi. Baţi ouăle cu zahărul până obţii o cremă spumoasă, încorporezi amestecul cu făină de jos în sus şi amesteci
bine până dispar cocoloaşele.

Torni apa şi uleiul şi amesteci. Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 35 de minute.

Separat, baţi frişca împreună cu zahărul pudră şi adaugi întăritorul de frişcă. Scoţi cireşele din compot şi le laşi la scurs, opreşti câteva, iar restul amesteci cu dulceaţa de cireşe.

Tai blatul de tort în două, aşezi cireşele şi întinzi jumătate din cantitatea de frişcă. Pui şi cealaltă jumătate a blatului şi decorezi cu frişcă, bucăţi de ciocolată şi cu cireşele păstrate din compot.

sursa foto: Profimedia