FOTO Vită Stroganoff

Reţeta clasică de vită Stroganoff este preparată cu un sos cremos de ciuperci incredibil de gustos. Mâncarea se serveşte cu tăiţei, şi toate sunt gata în numai 30 de minute. Îţi vine să crezi?
Pentru 4-6 porţii
Ingrediente
500 g tăiţei laţi 4 linguri unt 700 g carne de vită tăiată felii subţiri sare piper 1 ceapă, tăiată subţire 4 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci feliate 1/2 cană vin alb sec 1 1/2 cană supă de vită 1 lingură sos Worcestershire 3 linguri făină 1/2 cană iaurt sau smântână slabă pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare
Prepară tăiţeii al dente în apă cu sare care fierbe.
Între timp, topeşte untul într-o tigaie mare la flacără medie. Pune carnea într-un singur strat, asezonează cu sare şi piper, şi las-o pe foc 3 minute. Nu umbli la ea! Apoi o întorci pe partea cealaltă, şi o laşi 3 minute până să rumeneşte. Apoi, când o scoţi din tigaie o laşi pe o farfurie, deoparte. dacă ţi-a mai rămas carne, repeţi întreaga operaţiune.

Pune tigaia pe foc şi restul de unt. Când s-a topit, adaugă ceapa şi sotează 3 minute. Adaugă usturoiul şi ciupercile şi amestecă. Mai lasă 5-7 minute pe foc, sau până se fac ciupercile, iar ceapa este moale.

Adaugă vinul alb, şi lasă pe foc 3 minute.
Între timp, într-un vas separat, amestecă supa de vită, sosul şi făina. Toarnă amestecul în tigaie şi amestecă cu vinul. lasă să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când. Apoi, adaugă iaurtul sau smântâna, amestecă şi pune carnea înapoi în tigaie. Asezonează cu sare şi piper.

Serveşte peste tăiţei, garnisită cu pătrunjel.
sursa: gimmesomeoven.com