Frigărui de curcan

Cu imaginaţie, poţi transforma orice ieşire la picnic într-un adevărat festin. Iată propunerea noastră:
Ingrediente
300 g piept de curcan 2 cepe roşii 4 cartofi mici fierţi 2 dovlecei mici frunze de mentă Pentru sosul marinat
50 ml ulei
50 ml vin alb sec
1 ceapă tocată mărunt
3-4 căţei de usturoi zdrobiţi
1 linguriţă de cimbru uscat
1 linguriţă de rozmarin uscat
2 foi de dafin
2 linguri zeamă de lămâie
sare, piper
Preparare
1. Amestecă toate ingredientele pentru sosul marinat într-un castron şi adaugă pieptul de curcan tăiat cuburi. Acoperă castronul şi lasă-l la rece 30 de minute pentru condimentare şi pentru frăgezire.
2. Între timp, taie ceapa bucăţi cât mai apropiate ca mărime de cuburile de carne, taie dovleceii şi cartofii fierţi în felii mai groase.
3. Scoate bucăţile de carne din sosul marinat şi înfige-le pe ţepuşele de frigărui, alternându-le cu bucăţi de ceapă, felii de dovlecei şi de cartofi. Rumeneşte apoi frigăruile pe grătarul bine încins, pe ambele părţi.
4. Serveşte frigăruile calde, decorate cu frunze aromate de mentă şi stropite cu sos marinat.
sursa foto: Photolia