Frigărui din piept de pui marinat: reţeta originală libaneză

2 shutterstock 701268592 jpg jpeg

Fatafit e acea oază din inima Bucureştiului în care uiţi de covrigi, merdenele şi tot streetfood-ul românesc şi te delectezi cu mâncare libaneză. Rabih Sinno, proprietar şi chef, a realizat pentru „Click!Poftă bună!“ această reţetă tradiţională.

  • 750 g piept de pui dezosat
  • 1 linguriţă paprică
  • 1 linguriţă piper alb
  • zeama de la 1 lămâie
  • 5 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare, după gust
  • 4 lipii
  • sos de maioneză cu usturoi
  • humus (opţional)
  • ceapă cu sumac şi pătrunjel
  • salată de varză cu morcov

Speli pieptul de pui, îl tai cubuleţe. Adaugi uleiul, toate condimentele şi usturoiul zdrobit. Amesteci şi laşi la marinat peste noapte. Înfigi carnea pe frigărui şi le rumeneşti pe grătar

sau într-o tigaie antiaderentă.

Serveşti în lipie, cu garnitura preferată.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg