Frigărui din piept de pui marinat: reţeta originală libaneză
Fatafit e acea oază din inima Bucureştiului în care uiţi de covrigi, merdenele şi tot streetfood-ul românesc şi te delectezi cu mâncare libaneză. Rabih Sinno, proprietar şi chef, a realizat pentru „Click!Poftă bună!“ această reţetă tradiţională.
- 750 g piept de pui dezosat
- 1 linguriţă paprică
- 1 linguriţă piper alb
- zeama de la 1 lămâie
- 5 căţei usturoi
- 3 linguri ulei
- sare, după gust
- 4 lipii
- sos de maioneză cu usturoi
- humus (opţional)
- ceapă cu sumac şi pătrunjel
- salată de varză cu morcov
Speli pieptul de pui, îl tai cubuleţe. Adaugi uleiul, toate condimentele şi usturoiul zdrobit. Amesteci şi laşi la marinat peste noapte. Înfigi carnea pe frigărui şi le rumeneşti pe grătar
sau într-o tigaie antiaderentă.
Serveşti în lipie, cu garnitura preferată.