Frigărui satay cu sos de alune

Frigăruile Satay cu sos de alune sunt un preparat delicios, inspirat din bucătăria asiatică.

frigarui satay jpg

Ingrediente

600 g pulpe dezosate de pui, fără piele

Pentru marinată

1 lingură praf de curry

1 linguriță zahăr

2 lingurițe pastă de curry roșu

1 linguriță sare

200 g lapte de cocos de la cutie

Pentru sos

2 linguri pastă de curry roșu

180 g unt de arahide

50 g zahăr

2 linguri sos de soia

1 linguriță sare

2 linguri oțet de mere

185 ml apă

200 g lapte de cocos de la cutie

2 linguri arahide tăiate mărunt, pentru decor

Mod de preparare

Speli pulpele de pui și le tai în cubulețe de 2 cm.

Combini, într-un bol, toate ingredientele pentru marinată și lași carnea de frigărui la marinat peste noapte sau, dacă te grăbești, le poți lăsa doar 20 de minute.

Montezi carnea pe bețele de frigărui, câte 4-5 bucăți pe fiecare și le pui pe grătar până ce devin aurii.

Prepari sosul de arahide: pui laptele de cocos și restul ingredientelor pentru sos la foc mediu, într-o cratiță și lași să fiarbă aproximativ 5 minute. Dacă vezi că se îngroașe prea tare, ajustezi cu apă. Sosul obținut nu trebuie să fie foarte lichid, ci o pastă densă. Ornezi cu arahide și servești cu frigăruile gata scoase de pe grătar.