Frigărui satay cu sos de alune
Frigăruile Satay cu sos de alune sunt un preparat delicios, inspirat din bucătăria asiatică.

Ingrediente
600 g pulpe dezosate de pui, fără piele
Pentru marinată
1 lingură praf de curry
1 linguriță zahăr
2 lingurițe pastă de curry roșu
1 linguriță sare
200 g lapte de cocos de la cutie
Pentru sos
2 linguri pastă de curry roșu
180 g unt de arahide
50 g zahăr
2 linguri sos de soia
1 linguriță sare
2 linguri oțet de mere
185 ml apă
200 g lapte de cocos de la cutie
2 linguri arahide tăiate mărunt, pentru decor
Mod de preparare
Speli pulpele de pui și le tai în cubulețe de 2 cm.
Combini, într-un bol, toate ingredientele pentru marinată și lași carnea de frigărui la marinat peste noapte sau, dacă te grăbești, le poți lăsa doar 20 de minute.
Montezi carnea pe bețele de frigărui, câte 4-5 bucăți pe fiecare și le pui pe grătar până ce devin aurii.
Prepari sosul de arahide: pui laptele de cocos și restul ingredientelor pentru sos la foc mediu, într-o cratiță și lași să fiarbă aproximativ 5 minute. Dacă vezi că se îngroașe prea tare, ajustezi cu apă. Sosul obținut nu trebuie să fie foarte lichid, ci o pastă densă. Ornezi cu arahide și servești cu frigăruile gata scoase de pe grătar.