Friptură de miel cu sos tzatziki

Deoarece friptura de miel este destul de grasă, ai nevoie lângă ea de un sos răcoritor, cum este sosul grecesc tzatziki.
De ce ai nevoie pentru friptură de miel cu sos tzatziki
Pentru sos
100 g iaurt grecesc
2 linguri zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi
1/3 castravete ras şi stors
2 linguri mărar
piper
Pentru friptură
1,5 kg carne de miel, fără os
1 linguriţă coriandru
½ linguriţă fulgi de ardei iute
4-5 căţei usturoi pisaţi
1 praf de sare
piper
1 lingură sos Worcestershire
2 linguri ulei
Cum se prepară friptura de miel cu sos tzatziki
Pentru sos, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie şi căţelul de usturoi pisat. Adaugi castravetele, mărarul şi piper, după gust. Amesteci şi dai sosul la frigider până în momentul servirii.
Pentru friptură, combini toate condimentele, adaugi uleiul, sosul şi ungi carnea cu această marinată. Pui carnea de miel în tavă, o acoperi cu o folie şi o ţii la cuptor paroximativ 90 de minute. Îndepărtezi folia şi verifici dacă s-a pătruns carnea. O mai laşi descoperită alte 30 de minute, până se rumeneşte. O serveşti cu sosul tzatziki.