Fursecuri cu alune şi ciocolată

Fursecurile glazurate cu ciocolată şi alune merg de minune cu un profiterol, cu o şarlotă de fructe sau pur şi simplu, ca atare, dimineaţa la micul dejun sau la serviciu, ca gustare. Iată cât de uşor se prepară!
Ingrediente:
250 g unt nesărat 500 g făină 125 g zahăr 250 g alune zahăr vanilat un praf de sare 200 g ciocolată de menaj
4
120 min
uşor
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul până ce s-a topit zahărul. Adaugi făina, alunele, vanilia şi sarea şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la frigider pentru 1 oră.
Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie nu foarte groasă, de circa 1 cm.
Tai rondele cu ajutorul unui pahar pe care îl treci prin făină. Tapetezi cu hârtie de copt tava cuptorului, pui fursecurile şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute până devin maronii.
Topeşti ciocolata şi o torni apoi pe fiecare fursec. Decorezi cu alune tăiate.