Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată
Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată: Aceste fursecuri pline de frcute şi migdale sunt perfecte pentru o gustare, alături de un ceai sau o cicocolată caldă.
Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată
Aceste fursecuri pline de fructe şi migdale sunt perfecte pentru o gustare, alături de un ceai sau o cicocolată caldă.
Dificultate medie/Preparare: 1 h/20 bucăţi
Ingrediente
Pentru aluat
120 g unt moale
150 g zahăr
1 ou mare
120 g făină
30 g fulgi de ovăz
1 pliculeţ praf de copt
½ linguriţă sare
½ linguriţă scorţişoară măcinată
1 pliculeţ zahăr vanilat
50 g coajă de portocală confiată
50 g ananas confiat
50 g merişoare confiate
50 g migdale
Pentru glazură
150 g ciocolată amăruie
Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Mixezi untul moale şi zahărul ână devin o spumă fină şi aerată. Adaugi oul, făina cernută, fulgii de ovăz, praful de copt, scorţişoara, zahărul vanilat şi sarea.
Mărunţeşti coaja de portocală, ananasul, merişoarele şi migdalele şi le încorporezi în aluat. Formezi 20 de biluţe din compoziţie, le aşezi într-o tavă tapetată şi le coci 10-12 minute în cuptorul încălzit la 190 ºC. Le dai la răcit. Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi.
Treci fursecurile prin ciocolată, pe o singură parte, apoi le aşezi pe hârtie pergament. Le laşi 30 de minute la frigider, până se întăreşte ciocolata.
FOTO: PROFIMEDIA