Fursecuri cu lămâie

1 shutterstock 1511686340 jpg jpeg

Foarte fragede, aromate cu lămâie, pudrate cu zahăr, aceste miniaturi dulci vor fi pe gustl întregii familii. Nu te vei putea opri să le savurezi!

  • 260 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 110 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 1 lămâie
  • ¼ linguriţă esenţă de lămâie
  • 1 praf de turmeric
  • 150 g zahăr pudră

Dai drumul la cuptor la 170 °C şi tapetezi o tavă. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt, turmericul şi cu sarea. Separat, mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Razi lămâia şi o storci. Încorporezi în unt ouăle, coaja de lămâie, esenţa de lămâie şi 2 linguri de zeamă de lămâie. Adaugi făina şi omogenizezi.

Dai compoziţia la rece pentru cel puţin o oră. Iei cu o lingură aluat de fursecuri, îl rulezi sub forma unei bile în palme, apoi o treci prin zahărul pudră. Aşezi fiecare fursec în tavă, lăsând spaţii între ele, apoi le ţii la cuptor 11-12 minute. Sunt gata atunci când se crapă, iar marginile acestora se întăresc.

Le laşi 5 minute să se răcească în tavă, înainte de a le transfera pe un grătar.

FOTO: Shutterstock