Fursecuri englezeşti

Fursecuri englezeşti jpeg

Vă prezint reţeta unui desert extrem de potrivit pentru această perioadă din an: fursecurile englezeşti. Acestea se pot servi alături de un vin fiert cu scorţişoară sau de o ceaşcă cu ceai de iasomie. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru fursecurile englezeşti, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru fursecuri englezeşti:

- 500 de grame de făină, -240 de grame de margarină, - 150 de grame de zahăr pudră, - 8 ouă (4 fierte, 4 crude) - 120 de grame de ciocolată (60 de grame de ciocolată albă, 60 de grame de ciocolată cu lapte), - 100 de grame de migdale, - zeama de la o lămâie, - zeama de la o portocală, - coaja de la o lămâie, - coaja de la o portocală, - un praf de sare.

Fursecuri englezeşti – metoda de preparare

Se amestecă făina cu margarina, zahărul pudră şi patru ouă (aceste ouă trebuie fierte şi zdrobite). Apoi, se adaugă ciocolata topită (atât cea albă, cât şi cea cu lapte), două ouă crude, sare, zeama şi coaja rasă de la o lămâie şi zeama şi  coaja rasă de la o portocală. Se mixează bine timp de patru-cinci minute.

Aluatul obţinut se frământă bine şi se lasă să stea într-un loc răcoros, timp de o oră. Se întinde din el o foaie de jumătate de cm grosime. Acum se pot decupa din aceasta diferite forme – inimioare, fluturaşi, brazi, săniuţe, elfi. Apoi, Se formele se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou, iar deasupra se presară migdale tăiate mărunt. Tava se introduce în cuptorul încins pentru 20 de minute.

Fursecurile englezeşti se servesc după ce s-au răcit.

Poftă bună!